Životopis- Nina Dobrev

17.05.2011 18:03

 

Povolání: herečka

 

 

Rodné jméno: Nina Const Dobreva

 

 

Národnost: bulharská

 

Datum narození: 9.1.1989, Sofie (Bulharsko)

Výška: 169 cm

Celým jménem Nina Constantinova Dobreva se narodila 9. ledna 1989 v bulharské Sofii. Když jí byly pouhé dva roky, přestěhovala se s rodinou do Kanady, kde vyrůstala v Torontu v Ontariu. Její matka je umělkyně, zato její otec pracuje jako počítačový expert. Má staršího bratra.

 

Nina navštěvovala školu J. B. Tyrrella a Wexford Collegiate School for the Arts ve Scarboroughu Ontario. Nina navštěvovala hereckou školu Deana Armstronga, kde ji také objevilo mnoho agentur.

 

Už jako mladá byla nadaná a měla velký talent pro tanec, gymnastiku, divadlo, hudbu, výtvarné umění a herectví. Práce modelky vedla do reklam a později na konkurzy na filmy.Objevila se v několika filmech jako například Fugitive Pieces, Away from her (Daleko od ní) nebo Never Cry Werewolf. Účinkovala také v televizní sérii Degrassi: The Next Generation nebo ve filmovém muzikálu zvaném The American Mall (2008).

 

V roce 2009 si zahrála drobnou roličku v erotickém thrilleru Chloe, který měl premiéru 26. března 2010. Ve Spojených státech film celkem vydělal 3 miliony dolarů a stal se tak nejvíce výdělečnou specialitou filmu roku 2010.

 

Nejúspěšnější rolí pro ni je nyní v seriálu The Vampire Diaries, který vysílá americká stanice The CW. Kde hraje jednak postavu Eleny Gilbert, lidskou dívku, která se zaplete s bratry upíry, kteří byli během občanské války v Americe přeměněni krásnou upírkou Katherine Pierce, kterou též ztvárnila Nina Dobrev. Sama říká, že je úžasné hrát dvě tak rozlišné postavy v jednom seriálu, ale že ona se úplně neztotožňuje ani s jednou.

 

Mimo jiné navštěvovala Wexford Collegiate School for the Arts v Torontu, na které i odmaturovala. Nina pokračovala ve svém vzdělání na Ryerson University se zaměřením sociologie, ale brzy skončila, když roku 2008 úplně zběhla k filmu.

Nina miluje cestování a ráda navštěvovala Evropu i pro radost. Má ráda volejbal, fotbal, plavání, horolezectví, snowboarding, jízda na koni. Ale především hraje, je to její vášeň a vidí to jako dobrodružství, které právě začalo, protože věří, že postavy nám pomůžou pochopit samy sebe.

https://gymnazium-opatov.cz/